Novosti: Šojgu u Srbiju donosi “Pancir”?

Dolazak ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua u Beograd najavljen je za 17. februar, a sa njim bi mogao da stigne i prvi dio isporuke od naručenih šest sistema za protivvazdušnu odbranu “pancir C1”, pišu “Večernje novosti”.

List podsjeća da je sporazum za jednu bateriju “pancira” zaključen prošle godine, a da su ruski mediji pisali da je rok za prvi segment isporuke druga polovina februara.

Navedeno je da će Šojgu u Srbiji dobiti i počasni doktorat Univerziteta odbrane zbog doprinosa razvoju saradnje dvije zemlje u toj oblasti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da Šojgu “donosi nešto Srbiji, ali da će prepustiti njemu da o tome priča”.

“Sergej Šojgu jedan je od naših istinskih, iskonskih prijatelja koji dobro razume našu poziciju. Retko govori, posebno ne govori dugo, ali fantastično razume sve i on je čovek koji mi je rekao: `Dobro je da si ovo uradio, dobro je da si oko ovog oružja napravio kako treba, time je Srbija nešto sigurnija`. Naravno, on zna koliko smo mi mali, slabi, nejaki u odnosu na Rusiju, ali kada vam to kaže jedan Sergej Šojgu, to nam mnogo znači”, naveo je Vučić.

U posjetu Beogradu trebalo bi 24. marta da dođe i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov – na dan kada se obilježava 21 godina od početka NATO bombardovanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *