Novogodišnji paketići i predstava za najmlađe sugrađane

U Centru za kulturu „Semberija“ predstavnici Gradske uprave i udruženja „Hljeb života“ podijelili su novogodišnje paketiće djeci iz Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, Dnevnog centra za djecu u riziku, školarcima iz osnovnih škola u Brocu i Dragaljevcu i djeci iz hraniteljskih porodica.

Ljubica Mlađenović iz Odjeljenja za društvene djelatnosti je naglasila da se ovakva druženja organiuju već četvrtu godinu zaredom.

– Drago nam je što nastavljamo tradiciju ovakvog druženja. Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine su izveli predstavu i recitale. Na kraju današnjeg programa su podijeljeni paketići koje je obezbijedilo udruženje čiji članovi su supružnici Vukašin i Mila Vuković – rekla je Ljubica Mlađenović.

Predstavnik udruženja „Hljeb života“, Vukašin Vuković je istakao da za njega današnje okupljanje znači i priliku da ponovo dijeli radost zajedno sa djecom Bijeljine.

– Duži niz godina učestvujemo u različitim humaniratnim akcijama – obezbjeđujemo pakete hrane, ali i novogodišnje paketiće za djecu. Ovo je, prije svega, ideja gradonačelnika Ljubiše Petrovića, te smo neizmijerno srećni što zajedno možemo da obradujemo najmlađe sugrađane. Ovog puta smo obezbijedili 10.000 paketića za djecu sa teritorije cijele BiH. Potrudili smo se da 500 paketića bude podijeljeno u Bijeljini. Dio je podijeljen predškolskoj, a dio djeci školskog uzrasta. Izuzetno mi je drago šo je Grad prihvatio ovu ideju koja je sada već polako prerasta u tradiciju – pojasnio je Vuković i napomenuo da nisu zaboravljene ni socijalno ugrožene kategorije stanovništva, tako da je tokom protekle godine za njih obezbijeđeno više od 300 porodičnih paketa hrane.

Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku u JU Centar za socijalni rad, kazala je da u ovom centru trenutno imaju 42 aktivna korisnika, da je većina njih danas prisustvovala izvođenju predstave i dodjeli paketića.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *