“Novi Žitopromet” uskladištio oko 10.000 tona pšenice /VIDEO/

Gradonačelnik Ljubiša Petrović juče je posjetio preduzeće “Novi Žitopromet” gdje se sastao se rukovodstvom ove firme. Novi Žitopromet je prije nekoliko dana završio s otkupom žitarica, a mašine su pokrenute pa bi se njihov hljeb u prodavnicama mogao naći već za 15-ak  dana.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović  je čestitao novom rukovodstvu i zaposlenima na svemu što su uradili za kratko vrijeme – izvršili remont i unaprijedili tehnologiju proizvodnje. Završen je i otkup žitarica. Zadovoljan je gradonačelnik kako je protekao otkup pšenice. 

Rukovodstvo novog žitoprometa kaže- urađen je veliki posao, a zadovoljstvo ne kriju ni ratari koji ne čekaju na isplatu.

Pokrenuti su mlinovi i mašine,a novi Žitopromet je krenuo u porizvodnju brašna. Za 15-ak dana očekuje se i zvanično pokretanje pekarskog dijela pogona, a sljedećeg mjeseca će se poznati žitoprometov hljeb ponovo naći u prodaji.

U Žitoprometu je trenutno zaspoleno 50 radnika. Najavaljuju  nova ulaganja i nova zapošljavanja.

Pomoćnik direktora za proizvodnju  i tehnologiju Dušan Tomić, kaže da dok je trajao stečaj žitoprometa niko mu nije vjerovao da će sve ponovo biti pokrenuto. Danas je sretan kao i ostali radnici što je preduzeće od strateškog značaja ponovo na nogama.

Kada se druga investiciona faza koaj počinje na jesen završiu, kako najavljuje nvoo rukovodstvo biće zaposlen znatno veći broj radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *