Novi izgled Fejsbuka stigao, ali možete zadržati i stari

Novi izgled Fejsbuka najavljen još prošle godine, sada je dostupan svim korisnicima. Novi dizajn će imati više bijelih površina, ali i tamni mod.

Iz „Fejsbuka“ poručuju da novi dizajn omogućava korisnicima da lakše pronađu sekcije Video, Igre i Grupe. Nova desktop stranica je dobila brojne karakteristike mobilne aplikacije, a uz to se i učitava brže nego ranije.

Nova opcija koju redizajn donosi je odabir tamnog moda, nešto slično što imaju Tviter i Slek. Osim što lijepo izgleda, stranica u tamnom modu smanjuje osvjetljenost ekrana što djeluje mnogo blaže na oči korisnika u slučaju slabog osvjetljenja. Takođe, omogućava i bolju vidljivost video snimaka na Fejsbuku, piše RTS.

Korisnici će lakše moći da kreiraju događaj, stranicu, grupu i reklamu. Omogućeno je da u realnom vremenu provjerite kako će izgledati nova grupa koju želite da napravite, kao i da vidite kako će izgledati na mobilnim uređajima prije nego što postane vidljiva svima.

Iz „Fejsbuka” ističu da će se novi dizajn postepeno mijenjati, a s obzirom na to da je započet u subotu, postepeno će stizati do korisnika. Ako se nekome ne svidi novi izgled, može da zadrži stari tako što će u podešavanjima izabrati „Klasik Fejsbuk“, ali to će moći samo u nekoliko narednih mjeseci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *