Nove premijere i rad na predstavi o Sofki Nikolić

Gradsko pozorište “Semberija” u Bijeljini privodi kraju probe nove predstave “Mila, glumica u nemilosti” po motivima Koste Trifkovića, a po tekstu i u režiji Milivoja Mlađenovića, najavio je direktor najmlađeg teatra u Republici Srpskoj Ivan Petrović.

U ovoj duodrami uloge tumače Vanja Krtolina i Dušan Ranković, za scenski pokret i koreografije zadužena je Danica Mičić, gošća iz Niša, a premijera je zakazana za 18. april.

“Nakon te premijere, već u maju ćemo početi rad na novoj predstavi i vjerovatno će to biti komedija, neko od naših velikih komediografskih imena, Aca Popović, Nušić, Sterija, Dušan Kovačević. O tome privodimo kraju dogovore sa makedonskom rediteljkom Draganom Miloševskom”, kaže Petrović.

Prema njegovim riječima, ta predstava bi trebala biti premijerno odigrana početkom septembra.

“Nakon toga započinjemo rad na našem najvećem projektu u ovoj godini, a riječ je o Sofki /Nikolić/, našoj čuvenoj sugrađanki, o čijem životu već dugo komad piše Milivoje Mlađenović. Režija će biti povjerena Sonji Petrović, mladoj, a višestruko nagrađivanoj rediteljki, koja će povodom toga okupiti i dobru ekipu svojih najbližih saradnika”, najavio je direktor bijeljinskog pozorišta.

On kaže da će to biti ansambl predstava i pojašnjava da će u njoj igrati svi glumci Pozorišta “Semberija”, a mogu se očekivati i gostujući glumci.

“Kako rediteljka nagovještava, možda prvi put na bijeljinskoj pozorišnoj sceni budemo vidjeli i muziku uživo”, rekao je Petrović.

Reditelj Dušan Tuzlančić prokomentarisao je fenomen predstave “Hasanaginica”, koja je premijerno odigrana prošle godine, a do sada je vidjelo više od 2.000 gledalaca i za koju se i dalje traži karta više i nižu sve bolje kritike.

“Nemam ja s njom više ništa. Ona se, u najljepšem značenju te riječi, otela i meni i pozorištu i ovom gradu. Ona ima svoj život u svim gradovima gdje igra. Vole je, očigledno, i ne bih ja tu ništa mijenjao”, rekao je Tuzlančić.

U Gradskom pozorištu “Semberija” kažu da ansambl predstave sa puno optimizma očekuje zvanične selekcije nekoliko bitnih pozorišnih festivala u regionu ovog ljeta i jeseni.

Predstava “Hasanaginica” plod je koprodukcije Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta iz Bijeljine.

Prvo naredno igranje “Hasanaginice” je 10. aprila u Banjaluci.

Večeras predstava bijeljinskog pozorišta “Najstariji zanat” Pole Vogel, u režiji slovenačkog reditelja Petera Srpčiča, gostuje na maloj sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu, da bi već 9. aprila priliku imala da je vidi i publika u Prijedoru.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *