Nova skupštinska većina na sjednici 18. juna /VIDEO/

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić najavio je danas da će ova stranka postati dio nove skupštine većine na redovnoj sjednici Skupštine grada 18. juna i da će u opoziciji ostati samo PDP i SDS, ako iko od odbornika ostane u ovoj stranci nakon što je Mićo Mićić formirao SDS Semberije.

On je naveo da će promjene uslijediti na osnovu sporazuma SNSD i Mićića i da će sjednicu naredne nedjelje već voditi novi predsjednik Skupštine, nakon smjene dosadašnjeg prvog čovjeka lokalnog parlamenta u Bijeljini Slaviše Markovića koji je kadar PDP, a biće imenovan i novi zamjenik gradonačelnika iz SNSD.

“Siguran sam da će učešće SNSD u funkcionisanju grada dati novu političku stabilnost, koja će uliti povjerenje građanima i investitorima u budućnosti”, rekao je Ćorić novinarima nakon današnjeg međustranačkog sastanka koji prethodi održavanju sjednica lokalnog parlamenta.

Ćorić je najavio reviziju poslovanja gradskih preduzeća i ustanova, u nekima i novi kadar, prenos nadležnosti preduzeća “Grad” na lokalni nivo, a dio kredita “Vodovoda i kanalizacije” na Republiku, ističući da će to otvoriti prostor za smanjenje cijene vode u Bijeljini i još neka smanjenja komunalnih naknada, na opštu korist građana.

“Nisu smjene imeperativ, izvršićemo analizu poslovanja gradskih ustanova i preduzeća, ima onih koji dobro rade, a biće i nekih promjena kadra kako bi osigurali da imamo stručne i sposobne ljude koji mogu da prate planirani ubrzani tempo razvoja grada”, naveo je Ćorić.

On je dodao da će ulaskom u vlast SNSD nastojati da pomogne u sanaciji posljedica epidemije virusa korona na privredu i lokalni budžet, a kao prioritete je najavio i velike projekte gasifikacije grada i izgradnje auto-puta, za koje je rekao da nema odgađanja.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković rekao je novinarima da ravnodušno dočekuje smjenu i da je to normalno u politici, te dodao da PDP neće biti dio nove skupštinske većine.

Prema njegovim riječima, na redovnoj sjednici biće 34 tačke dnevnog reda, među kojima nisu smjene funkcionera i formiranje nove skupštinske većine, navodeći da će to vjerovatno biti predloženo na samoj sjednici.

Sjednica Skupštine grada biće održana u Centru za kulturu, uz poštovanje epidemioloških mjera, a među najvažnijim tačkama dnevnog reda je rebalans gradskog budžeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.