Nešković: Dom zdravlja Lopare posluje sa suficitom više od decenije /VIDEO/

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković izjavio je da je u prošloj godini ostvaren suficit u poslovanju ove zdravstvene ustanove od 12.000 KM i zahvalio zaposlenima na predanom radu i postignutim rezultatima. On je izrazio zadovoljstvo što je pozitivan trend i poslovanje Doma zdravlja sa suficitom prisutno više od decenije.

Uprkos teškoj godini i pandemiji virusa korona Dom zdravlja u Loparama uspio je da održi finansijsku stabilnost u prošloj godini i pozitivno posluje. U 2020. godini Dom zdravlja Lopare dobio je i pozitivan revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za poslovanje u 2019.

On je najavio da će u ovoj godini biti adaptirane prostorije objekta u kome su smještene službe za laboratorijsku dijagnostiku, mentalno zdravlje i zajedničke poslove, a  nabavljeno je  još jedno vozilo. Zahvaljujući ljudima iz dijaspore u ovu zdravstvenu ustanovu uskoro stiže nova medicinska pomoć.

Od maja mjeseca planirana je rekonstrukcija izvora   vodovodne  mreže  u krugu Doma zdravlja.

Predsjednica  Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je Dom zdravlja Lopare za izuzetne zasluge u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije KOVID-19 povodom devetog januara Dana Republike Srpske Medaljom zasluga za narod.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *