Neophodno da mladi više vremena posvete volonterizmu i aktivizmu /VIDEO/

O volonterizmu, aktivizmu, timskom radu i liderstvu, govorilo se na trodnevnom Kampu za mlade koji je održan u Bijeljini. Radionice su organizovane u okviru Projekta” Aktivni mladi, aktivna zajednica” s ciljem da se mladi više uključe u društveni život i da svojim angažmanom poboljšaju razvoj svojih lokalnih zajednica.

U okviru Projekta “Aktivni mladi, aktivna zajednica” u Bijeljini je održan Kamp za mlade. U okviru projekta koji implementira Udruženje građana Otaharin orgnizovana je bazična edukacija za 19 mladih ljudi iz bijeljinske regije.

Cilj je investirati u mlade i ponuditi im nešto što nemaju u gradu, kažu u Otaharinu.

Na ovom edukativnom skupu govorilo se o volonterizmu, aktivizmu, timskom radu ali i liderstvu. Cilj projekta je osnažiti mlade iz marginalizovanih grupa.

Volonterizam, poručeno je na ovoj radionici nije rad bez naknade.

Projekat ima za cilj da prvenstveno uključi 20 mladih od 15-25 godina sa akcentom na mlade iz ruralnih sredina, ali i iz marginalizovanih grupa, da ih edukuje i osnaži kao vršnjačke edukatore, te da kao mladi sa unapređenim znanjem i vještinama šire znanje u osnovnim školama ruralinih krajeva, ali i da doprinesu razvoju svojih sredina.

Pratite nas na Facebook-u, Youtube-u i Instagramu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *