Ne zaboraviti žrtvu 33 borca pala na Banj Brdu /VIDEO/

Gradska boračka organizacija zajedno sa porodicama poginulih boraca i predstavnicima političkog života grada Bijeljina, danas su kod spomen obilježja na groblju u učilama obilježili ,, Dan sećanja na borce Vojske Republike Srpske poginule 21. aprila 1993. godine na Banj Brdu i sve poginule i umrle borce u odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine sa područja regije Tuzla.

Mnogobrojni građani i članovi gradske boračke organizacije grada Bijeljina, kao i porodice poginullih boraca, okupili su se danas na groblju u Pučilama ispred spomen obilježja da bi ukazali čast i zahvalnost i odali pomen poginulim borcima u p0roteklom odbrambeno otadžbinskom ratu na prostoru regije Tuzla. Braneći Republiku Srpsku i njene građane, mnogi borci položili su svoje živote na bgranik otadžbine.

Porodice poginulih boraca pretrpjele su najveću štetu zbog gubitka svojih očeva i braće, a kažu da se ne može opisati bol koju osjećaju svakoga puta kada se bitne situacije u životu dešavaju a njih nema da ih podrže.

Koliko god država učinila za borce ili se trudila da pomogne, gubici članova porodice ne mogu biti ni materijalno a ni duhovno nadoknađeni. Djeca poginulih boraca uvijek su se snalazila i trudila sama za svoje uspjehe.

Potpukovnik i vođa boraca koji su poginuli, na današnjem parastosu iznio je svoj stav o tadašnjim borbama i izrazio veliko žaljenje zbog gubitaka koji su ih zadesili na tom bojnom prostoru.

Na današnji dan 1992 godine, na lokaciji Banj brdo, na braniku otadžbine, živote su izgubila 33 borca vojske Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *