Naučni skup “Etran 2021”: “Digitalna Srbija i RS” /VIDEO/

U organizaciji Društva “Etran”, u  Bijeljini je danas održana 8. Međunarodna konferencija o električnom, elektronskom i računarskom inžinjerstvu. Sa današnjeg skupa  poručeno je da Srpska i Srbija napreduju krupnim koracima u oblasti digitalizacije. Današnji skup značajan je i za lokalnu zajednicu jer savremena naučna dostignuća u oblasti elektro-tehnike napreduju na dnevnom nivou zbog čega su neophodna nova znanja.

Inžinjeri  i istraživači iz oblasti električnog, elektronskog  i računarskog inženjerstva imali su priliku da prisustvuju 8. Međunarodnoj konferenciji i saznaju nove informacije iz oblasti digitalizacije pod nazivom “Digitalna Srbija i RS”. Prema riječima stručnjaka , živimo u vremenu kada informacija postaje centralni element organizacije života a u današnje vrijeme sve je značajnija digitalna informacija.

Proces digitalizacije zahvatio je cijeli svijet i ona karakteriše današnje  informaciono društvo, smatra Branko Dokić- predsjednik programskog Odbora konferencije.

On ističe da cijeli region prolazi kroz ovaj proces i da naša zemlja ima potrebnu infrastrukturu , ali da naše društvo još uvijek nije sposobno da to na pravi način iskoristi i primjeni.

Današnji skup značajan je i za lokalnu zajednicu jer savremena naučna dostignuća u oblasti elektro-tehnike napreduju na dnevnom nivou zbog čega su neophodna nova znanja.

ET(R)AN je najstarije, najveće i najprestižnije srpsko strukovno društvo u domenu inžinjeringa i organizator istoimene nacionalne konferencije u kontinuitetu od 1955 na kojoj se prosječno predstavi oko 400 radova.

Konferencija ETRAN najstarija je i najuglednija naučno-stručna konferencija sa preko pola vijeka tradicije i desetinama hiljada publikovanih radova. ETRAN ima uspostavljeno partnerstvo s najvećom i najjačom stručnom organizacijom elektroinženjera na svetu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *