Nastavak pravne borbe o imenovanjima načelnika gradskih odjeljenja

Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” saopštila je da nije zadovoljna presudama Okružnog suda kojima su ukinuta imenovanja devet vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja u gradskoj upravi i najavila nastavak pravne borbe na Vrhovnom sudu Republike Srpske.

“Poštujemo pravosudne institucije Republike Srpske, samim tim i presude Okružnog suda u Bijeljini od 25. maja, kojima su po tužbi gradonačelnika ukinuta rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti devet načelnika odjeljenja u gradu”, navodi se u saopštenju.

Iznoseći stav da presudama nisu zadovoljni, u koaliciji koja čini skupštinsku većinu u Bijeljini smatraju da njima nisu sagledane sve činjenice na koje su ukazali.

“Nisu prevaziđene pravne praznine u Zakonu o lokalnoj samoupravi, niti je na nedvosmislen način razriješen sukob nadležnosti koji trenutno imamo, te najavljujemo da pravnu borbu nastavljamo na Vrhovnom sudu Republike Srpske u skladu sa zakonskim ovlaštenjima”, najavili su iz koalicije “Dogovor za Bijeljinu”.

Građanima su poručili da presudama nije nanesena nikakva finansijska šteta budžetu grada.

Kako se navodi, jedina šteta jeste činjenica da trenutno u gradskoj upravi od 10 resornih odjeljenja samo jedno ima vršioca dužnosti načelnika odjeljenja i to je jedino odjeljenje gdje je bila postignuta saglasnost i koje funkcioniše u punom kapacitetu.

“Ne možemo a da ne kažemo da jedna činjenica u vezi sa ovim presudama ostavlja gorak ukus u ustima. Želimo da vjerujemo da je sve posljedica slučajnosti, ali kako tumačiti činjenicu da je Slaviša Marković /odbornik PDP-a/ na pres-konferenciji 18. maja, sedam dana prije donošenja presuda, direktno najavio ishod presuda i okvirni datum donošenja”, ističe se u saopštenju.

Iz koalicije “Dogovor za Bijeljinu” najavljuju da, bez obzira na sve, ostaju pri stavu da će apsolutno poštovati sve odluke suda, da ove presude neće dalje komentarisati, nego će nastaviti pravnu borbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *