Narodni novac za gradonačelnikova tri fotografa i objave na “fejsbuku”

Narodnim novcem iz budžeta Bijeljine gradonačelnik Ljubiša Petrović finansirao je tri fotografa, objave na “Fejsbuk” stranici od kojih su neke bile i lične, a za reprezentaciju je utrošio 68.000 KM, umjesto planiranih 30.000 KM, objavljeno je u izvještaju interne revizije o reviziji izvršenja budžeta u 2022. godini.

Pored dva stalno zaposlena radnika u Gradskoj upravi na poslovima izrade fotografija, sa jednim fizičkim licem zaključen je ugovor o djelu za ove usluge i plaćano 1.200 KM mjesečno, a ugovor je trajao od decembra 2021. do oktobra prošle godine.

Bruto naknade po ovom ugovoru izvršene su sa budžetske pozicije kabinet gradonačelnika 11.801 KM i pozicije Odjeljenja za finansije 3.349 KM, dok je za objave na “Fejsbuk” stranici isplaćeno 2.000 KM iz budžeta grada.

Gradonačelnik je za reprezentaciju potrošio više od dvostrukog iznosa godišnjeg budžeta za ove namjene, plan je bio 30.000 KM, utrošeno je 68.000 KM.

Jedan od primjera nepravilnog trošenja narodnog novca je 6.000 KM za nabavku karata za koncert, pri čemu nema zapisa kome su i kada karte podijeljene.

Određenim licima su prilikom službenih putovanja, osim dnevnice, kao naknade za ishranu priznati i troškovi hrane i pića u bruto iznosu 1.789 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *