Napreduje izgradnja mosta preko Save na dionici Sremska Rača-Kuzmin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović posjetio je danas gradilište mosta preko Save, na dionici Sremska Rača-Kuzmin, te ocijenio da radovi odlično napreduju.

Momirović se najprije sastao sa predstavnicima turske kompanije “Tašjapi”, koja je izvođač radova u okviru projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, sa kojima je razgovarao o dinamici posla.

“Predstavnici kompanije `Tašjapi` predstavili su aktuelno stanje na projektu izgradnje auto-puta Sremska Rača – Kuzmin. Dinamika radova je vrlo dobra. Počeli su pripremni radovi na trasi auto-puta i u ovom momentu angažovano je 550 radnika i više od 200 jedinica mehanizacije”, napisao je Momirović na “Tviteru”.

Vlasnik turske kompanije Emrulah Turanli rekao je da su oni tu na zadovoljstvo građana Srbije i BiH i da će napraviti ono što je zamišljeno, prenosi RTS.

“Zahvalan sam Srbiji i predsjedniku, kao i vašem ministru od kojeg imamo veliku pomoć”, rekao je Turanli.

U toku su radovi na izgradnji donjeg i gornjeg stroja mosta na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. Ukupna dužina novog mosta je 1.310 metara, a najduži raspon je 150 metara. Ukupna širina biće 31 metar.

Do sada su izgrađena 33 stuba, uključujući i jedan riječni, dok je drugi u fazi izrade. Na mostu će biti postavljen zatvoren sistem odvodnjavanja, elektroenergetske i telekomunikacione mreže.

U okviru projekta planirana je izgradnja auto-puta dužine 18 kilometara od Kuzmina do Sremske Rače, a radovi će početi narednih sedmica, kada izvođač pripremi potpunu dokumentaciju.

Trenutno je angažovano 550 radnika, a vrijednost kompletnog posla je 250 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *