NAPREDAK U SMANJENJU BROJA DIVLJIH DEPONIJA /VIDEO/

Problema je bilo sa nesavjesnim vlasnicima ljetnjih bašti, a Komunalna policija će, takođe, više pažnje obratiti na sprečavanje i kažnjavanje parkiranja na trotoarima.

Komunalna policija planira da od januara uvede i noćnu smjenu u svom radu. Do tada, u rješavanju pritužbi povodom buke u noćnim časovima sarađuju sa PU Bijeljina.

Postignut je i veliki napredak u smanjenju broja divljih deponija, posebno u procentu nelegalno odloženog komunalnog otpada. Nekada je komunalni otpad preovladavao, dok danas oko 80% otpada čini građevinski šut, koji je ipak manje opasan po ljude i prirodu.

U odnosu na prethodne godine, povećana je i naplata takse za zauzeće javnih površina, posebno u slučaju građevinskih mašina koje privremeno zauzimaju trotoare.

Tokom prvih 9 mjeseci 2019. godine, komunalna policija je izdala 60 prekršajnih naloga. Ipak, kažu da je za isti period izdato 928 rješenja, koja najčešće služe kao upozorenje prekršiocima pred prekršajni postupak, te je jasno da su prekršajne naloge izdavali samo kao krajnju mjeru, kada preventivne mjere i upozorenja ne promjene ponašanje narušilaca komunalnog reda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *