Naoružani demonstrani upali u Senat, političari u pancirima /VIDEO/

Naoružani demonstranti upali su u Senat američke države Mičigen usred zasjedanja tražeći okončanje vanrednog stanja, nakon čega su senatori odlučili da nose pancirne prsluke na sjednicama.

Oglasio se i predsjednik Donald Tramp koji je na Tviteru napisao da su demonstranti u Mičigenu “veoma dobri ljudi” i sugerisao da guvernerka Grečen Vitmen, inače iz redova Demokratske stranke, treba da postigne dogovor sa njima.

– Guvernerka Mičigena treba malo da im izađe u susret i ugasi vatru. To su veoma dobri ljudi, ali su ljuti. Oni žele nazad svoje živote. Neka se vidi sa njima, razgovara i napravi dogovor – napisao je predsjednik SAD.

Portparol policije u Mičigenu rekao je za NBC njuz da je demonstrantima zakonom dozvoljeno da nose oružje u Mičigenu, pa i u Senatu, sve dok to čine sa “namjerom koja je u skladu sa zakonom” i dok je oružje vidljivo.

Vanredno stanje trebalo je da istekne noćas. Danas je guvernerka Grečen Vitmer potpisala izvrši dekret kojim se okončava staro vanredno stanje i na snagu stupa novo do 28. maja, navodi CNN.

U Mičigenu je korona virusom zaraženo više od 41.000 ljudi, a umrlo je oko 4.000.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *