Namibija zainteresovana za proizvode bijeljinskog „Elvaka“

Delegacija iz Namibije posjetila je bijeljinsku firmu „Elvako MetPro“, gdje je sa rukovodstvom ovog preduzeća razgovarala o mogućnostima kupovine tehnologije i obuke radnika u vezi sa proizvodnjom modularnih kontejnera.

Generalni direktor preduzeća „Elvako MetPro“ Dragan Ljubinković pojasnio je da je riječ o kontejnerima koji mogu da se koriste za stanovanje, teda posjeduju dodatne elemente, poput generatora za struju,solarnih elektrana i prečišćivača za pitku vodu.

– „Elvako MetPro“ proizvodi modularne kontejnere već osam godina, a naši kupci su iz Njemačke i drugih zemalja EU, dok trenutno sarađujemo i sa Engleskom. Njihova površina je od 13 do 15 metara kvadratnih, ali ih je moguće kombinovati i uklapati, te izgraditi čitava naselja – istakao je Ljubinković.

On je naglasio da će „Elvako MetPro“ uskoro poslati pismo namjere zainteresovanoj strani u Namibiji, nakon čega slijedi odlazak tima stručnjaka iz Bijeljine u Afriku.

– Transport kontejnera do Namibije bio bi veoma skup, pa je mnogo izvjesnije da ćemo im prodati naše projekte, tehnologiju i obučiti njihove ljude za rad – dodao je Ljubinković.

Podsjetimo, „Elvako MetPro“ iz Bijeljine nedavno je potpisao i višegodišnji ugovor sa državnim preduzećem iz Italije „Terna“, vrijedan oko devet miliona KM, u okviru kojeg će proizvoditi metalne koture za kablove.

Preduzeće „Elvako MetPro“ trenutno zapošljava nešto više od 100 radnika, a novi ugovori značiće i nova radna mjesta za stanovnike Semberije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *