Nakon praznika počinje eksproprijacija zemljišta /VIDEO/

Jedan od najvažnijih projekata za unapređenje privrede u Semberiji je izgradnja auto-puta Beograd-Banjaluka preko Bijeljine.

Skupština Grada Bijeljina usvojila je ranije prostorno-plansku dokumentaciju, a čelnici Bijeljine insistirali su kod određivanja trase, da auto-put ne bude daleko od centra grada.

Gradonačelnik Bijeljine ističe značaj izgradnja gasovoda kroz Bijeljinu, navodeći da je do sada izgrađeno 320 kilometara mreže.

Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta i gasovoda na dionici Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača do granice sa Srbijom biće po hitnom postupku upućen u Narodnu skupštinu, kaže direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/ Bosiljka Predragović.

Prema njenim riječima, ovaj zakon poseban je i po tome što su predviđene kaznene odredbe koje se tiču postupanja vještaka u postupcima eksproprijacije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da su gasifikacija i izgradnja auto-puta koji Banjaluku treba da poveže sa Beogradom najveći infrastrukturni projekti Srpske u posljednjim decenijama.Višković kaže da će gasifikacija i savremena saobraćajnica obuhvatiti i distrikt Brčko, što će omogućiti veći razvoj Brčkog, Srpske i BiH.

Lider SNSD-a koji je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će u naredne tri godine u Srpskoj biti pokrenut investicioni ciklus u vrijednosti od milijardu do milijardu i po evra.

U 2020. godini trebalo bi kaže da počne i izgradnja auto-puta prema Bijeljini.

Vlada Srpske je podsjetimo usvojila skraćeni plan parcelacije za izgradnju autoputa Brčko-Bijeljina-Rača da se ne bi gubilo vrijeme u vezi sa eksproprijacijom kako bi što prije RS bila povezana sa Beogradom.

Premijer Radovan Višković je pojasnio da će RS svakako u izgradnju tog autoputa ići od Rače, pa prema Bijeljini i Brčkom, u čemu neće biti nikakvog odstupanja.

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Pravobranilaštvo Republike Srpske ući će poslije novogodišnjih praznika u eksproprijaciju zemljišta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *