“Najstariji zanat” u Gradskom pozorištu “Semberija”

Ansambl Gradskog pozorišta “Semberija” obradovaće ljubitelje pozorišne umjetnosti u petak, 3. februara, novom premijerom predstave “Najstariji zanat” po tekstu Pole Vogel.

Režiju za ovu 13. premijeru Pozorišta u Bijeljini potpisuje slovenački reditelj Peter Srpčič, upravnik Mestnog gledališča Ptuj.

Iz bijeljinskog pozorišta je najavljeno da u predstavi igraju Vanja Krtolina, Dušan Ranković, Mirna Jovanović, Mihailo Maksimović i Nenad Blagojević.

Umjetnički direktor Gradskog pozorišta “Semberija” Milivoje Mlađenović rekao je da predstava prati pet starijih dama od 72 do 83 godine, koje svoj poziv obavljaju sa stilom.

On je naveo da je njihova pozicija dama s društvene margine imala svoj etički kodeks, a danas se ono što je nekad bilo sablažnjivo čini ružičastim i bezazleno arhaičnim.

Srpčič je naveo da je ovih pet dama u predstavi radnička klasa, prostitutke koje daju svoje tijelo za pare, ali zadržavaju svoja uvjerenja i poglede na život.

Premijerno izvođenje drame “Najstariji zanat” na sceni Gradskog pozorišta “Semberija” je prvo izvođenje ove drame na srpskom jeziku.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, a rezervisati se mogu na telefon 065 011 211 ili mejl [email protected].

Predstava će biti odigrana u 20.00 časova u Centru za kulturu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *