Najmlađi poslali ekološke poruke /VIDEO/

Djeca iz Vrtića “Čika Jova Zmaj” danas su sa gradskog trga u Bijeljini prigodnim programom proslavili Dan planete Zemlje i pokazali da su, iako mladi, vrlo svjesni važnosti njenog očuvanja.

Direktor Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” Bijeljina Slaviša Vujanović podsjetio je da su i djeca aktivno uključena u manifestacije koje se u gradu održavaju u okviru obilježavanja aprila kao mjeseca čistoće.

“Mi drugu planetu nemamo. Djeca imaju priliku da na gradskom trgu crtaju ekološke poruke sugrađanima. Bitno je da najmlađe učimo tome da čuvaju svoju životnu sredinu”, izjavio je Vujanović novinarima.

Vujanović je istakao da se djeca raduju ovakvim aktivnostima i vrlo su svjesna značaja očuvanja životne sredine.

“U ove aktivnosti u aprilu, osim oko 700 djece iz vrtića, uključeni su i njihovi roditelji i to je naša snaga – da smo svi zajedno svjesni bitnosti zdravog odnosa prema životnoj sredini”, napomenuo je Vujanović.

Pedagog u ovom vrtiću Maja Perdan Ilić rekla je da danas zajedno sa Komunalnom policijom i Gradskom upravom mališani proslavljaju Dan planete Zemlje.

“U vrtiću učimo djecu o važnosti očuvanja naše planete. Djeca su u okviru Ekološke nedjelje pripremila poruke koje će danas dijeliti sugrađanima. Naučili su i razne recitacije, naučili kako da sortiraju otpad…”, rekla je Ilićeva.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da su sa najmlađima podijeli radost zbog Dana planete, te pohvalio već razvijenu svijest mališana o očuvanju Zemlje.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila s ciljem skretanja pažnje ljudima na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posljedica po životnu sredinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *