Najavljena krivična prijava zbog rušenja Vanekovog mlina /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je da će Gradska uprava sutra podnijeti krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu protiv odgovornih i službenih lica koja su srušila Vanekov mlin, koji je pod zaštitom Zavoda za kulturno-istorijsko nasljeđe Republike Srpske.

Svi objekti Vanekovog mlina uz ulicu bili su pod zaštitom Zavoda za kulturno istorijsko nasljeđe Republike Srpske, rekao je Petrović i dodao da onaj ko je prekoračio nadležnosti i uništio ovu građevinu treba da odgovara.

Petrović je na današnjoj konferenciji za novinare naveo da će sarađivati sa Tužilaštvom u istražnjim radnjama da bi se utvrdile sve činjenice.

On je najavio da će uputiti inicijativu Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske da se u novom projektu uradi replika fasade Vanekovog mlina.

Rukovodilac gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje i urbanizam Borjan Maksimović rekao je da je ovo odjeljenje donijelo rješenje o uklanjanju objekata koji nisu pod zaštitom, a da investitor u zahtjevu nije ni tražio uklanjanje zaštićenih objekata.

Načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Predrag Petričević rekao je da im je ovo gradilište 17. marta prijavio zastupnik preduzeća “Pavgord”, na osnovu rješenja koje je izdalo gradsko Odjeljenje za prostorno uređenje, a da je 31. marta nadležni inspektor uočio da je i dio objekta koji je pod zaštitom porušen i da je obaviješten nadležni republički inspektor.

Advokat Miloš Stevanović, zatupnik kompanije “Pavgord”, rekao je Srni da je sve ovo što je ova kompanije uradila na lokciji Vanekovog mlina urađeno u skladu sa odobrenjem za uklanjanje objekta i sa projektnom dokumentacijom koji su odobrile sve nadležne institucije.

“Kompanija `Pavgord` ostaje u potpunosti posvećena poštovanju svih lokalnih i republičih propisa i sve ono što radi, radi u skladu sa zakonom, što će činiti i ubuduće”, naveo je Stevanović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *