Nacrt budžeta na 40. sjednici Skupštine Grada /VIDEO/

Nacrt odluke o budžetu grada Bijeljina za 2021. godinu naći će se po hitnoj proceduri na sjednici Skupštine Grada Bijeljina koja je zakazana za 12. oktobar. Na dnevnom redu je 16 tačaka, pa će pred odbornike i Prijedlog odluke o utvrđivanju cijene vode i kanalizacije u Bijeljini, koja će kako je predloženo, biti umanjena za 10 odsto.

Pred odbornicima će se na posljednjem ovogodišnjem skupštinskom zasjedanju u ovom sazivu, u ponedjeljek 12. oktobra naći Nacrt odluke o budžetu grada Bijeljina za 2021. godinu, koji na razmatranje ide po hitnoj proceduri.

-Cilj nam je da ne bude ugroženo funkcionisanje grada i da ostavimo sve spremno novom skupštinskom sazivu koji će biti konstituisan nakon lokalnih izbora, kaže predsjednik Gradskog parlamenta Aleksandar Đurđević.

Na razmatranje pred odbornike ide i Prijedlog odluke o utvrđivanju cijene vode i kanalizacije u Bijeljini. Prijedlog je kaže Đurđević, da cijena vode u gradu bude umanjena za 10 odsto.

Dnevnim redom 40. redovne sjednice Skupštine Grada Bijeljina predviđeno je razmatranje 16 tačaka dnevnog reda, među njima je i informacija Centra za socijalni rad u Bijeljini, te izvještaj Policjske uprave Bijeljina o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira, te bezbjednosti saobraćaja i stanju maloljetničke delikvencije.

Odbornici će raspravljati i o jednom strateškom dokumentu, a riječ je o Prijedlogu akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama grada Bijeljina za period do 2030. godine. Sjednica će zbog epidemioloških mjera, biti održana u velikoj sali Centra za kulturu “Semberija”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.