Na Vaskršnjoj izložbi predstavljena djela 32 autora

Na tradicionalnoj Vaskršnjoj izložbi bijeljinskog Udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka”, koja je otvorena večeras u Bijeljini, predstavljena su djela 32 autora.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka” Panto Pantić izjavio je da je riječ o tradicionalnoj izložbi, te da Udruženje ove godine ima i povod više – proslavlja dvije decenije postojanja.

“Prezadovoljni smo što se ponovo okupljamo mimo pandemijskih ograničenja. Izložba na kojoj je predstavljeno ukupno 68 radova je prodajnog karaktera i biće otvorena do 30. aprila”, rekao je Pantić novinarima.

On je napomenuo da su izložena i djela mladih autora, te da su zastupljeni ikonopisi, ulja i akril na platnu, akvarel i druge tehnike.

foto: Srna

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić, koji je svečano otvorio izložbu, ocijenio je da su ovakvi događaji prava dragocjenost za grad koji uvijek podržava ovakve aktivnosti.

Otvaranje izložbe u Muzeju Semberije uveličao je i nastup Dječijeg hora “Srbadija” pod dirigentskom palicom Jelene Trakilović.

Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” osnovano je 2002. godine i tradicionalno, osim ove, organizuju i Decembarsku izložbu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.