Na turniru “Stazama Save Miloševića” više od 150 ekipa iz regiona /VIDEO/

U Bijeljini je danas otvoren međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije pod nazivom “Stazama Save Miloševića”, koji je okupio više od 150 ekipa iz Srbije, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i BiH.

Turnir je otvorio legenda srpskog fudbala Savo Milošević, koji je istakao da je osnovna ideja ovog turnira bilo omasovljenje fudbala na ovim prostorima, kao i da mladi fudbaleri na njemu budu primijećeni i tako dobiju priliku da odu dalje i naprave dobre karijere.

“Ja kada sam otišao iz Bijeljine – bio sam jedini, a danas imamo na desetine naših momaka sa ovih prostora već igraju na ozbiljnom nivou i u ozbiljnim klubovima. Želimo da verujemo da smo i mi, organizacijom ovog turnira, zaslužni za to”, izjavio je novinarima Milošević.

Milošević je istakao da mu imponuje da mladi danas igraju na turniru nazvanom po njemu, te u šali dodao da je najteže biti najbolji u svom selu.

“Želja mi je bila da olakšam klincima put koji je za mene bio težak. Momci sa našeg područja koji su se ostvarili, poput Luke Jovića, važno je da shvate da treba da se vrate i na neki način pomognu i ne zaborave svoj kraj”, rekao je Milošević.

Srđan Šušić iz OFK “Zenit” Bijeljina, koji je tehnički organizator turnira, rekao je da pripreme za ovu manifestaciju traju tokom cijele godine, a pokazalo se da ona iznjedri buduće velikane fudbala.

“Imamo talente. Djecu samo treba usmjeriti i pružiti im podršku i dobre uslove”, rekao je Šušić.

Na ovogodišnjem turniru takmiče se dječaci od 2008. godišta, kao najstariji, pa sve do onih sedam godina mlađih.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *