Na regati više od 700 učesnika i 100 plovila

Na “Zvorničkoj regati” koja je danas vodenom stazom niz Drinu dugom 25 kilometara krenula od Malog Zvornika do Šepka učestvuje oko 100 plovila sa više od 700 učesnika.

Na regati, pod nazivom “Drina je samo jedna”, učestvuju plovila iz Zvornika, Malog Zvornika i Loznice, Beograda, Novog Sada, Bijeljine, Višegrada i drugih mjesta.

Gradonačelnik Zvornik Zoran Stevanović, koji je i učesnik regate, rekao je da je “Zvornička regata” postala nezaobilazan događaj tog kraja, koju zajednički organizuju Zvornik, Loznica i Mali Zvornik, čime se stanovnici ovih gradova povezuju i međusobno uvažavaju.

“‘Zvornička regata’ je dan kada imamo pravo da se svi malo više opustimo, slobodnije ponašamo, da posmatramo Zvornik, Mali Zvornik i cijelu okolinu sa Drine, za šta često nemamo priliku”, rekao je Stevanović novinarima.

On je podsjetio da se “Zvornička regata” održava u okviru manifestacije “Zvorniko ljeto”.

Prema njegovim riječima, regata daje priliku za druženje u opuštenoj atmosferi sa folklorom koji izabere svaki učesnik, a ima i puno gostiju i iz Banjaluke, Sarajeva, Beograda, Novog Sada.

“Ovo je još jedna prilika da ‘Zvorničko ljeto’ postigne svoj cilj, a to je da se što više družimo u svim događajima i situacijama, da se poštujemo, volimo i širimo pozitivnu energiju kakva nam je u vremenu u kojem živimo neophodna”, istakao je Stevanović.

Kapetan “Zvorničke regate” Goran Radaković rekao je da je na ovogodišnjoj regati masovan odziv učesnika koji će na čamcima provesti oko pet časova na Drini, dok ne stignu do cilja u Šepku, odnosno Žićinoj plaži, gdje učesnike čeka osvježenje i ručak.

On je naglasio da je, osim druženja i uživanjima u čarima prirode koje Drina svojim tokom poklanja učesnicima, cilj regate promocija Drine koja povezuje Zvornik sa Malim Zvornikom i Loznicom.

Kapetan regate u ime grada Loznice Milan Nedeljković rekao je da je regata izuzetno lijep događaj, te da mu je čast da su partneri sa gradom Zvornikom.

“Grad Loznica i grad Zvornik sarađuju u mnogim sferama, a regeta je samo jedan deo toga. Zajedno smo ovaj događaj podigli na izuzetno visok nivo i na opšte zadovoljstvo građana, regata je sve bolja”, dodao je Nedeljković.

foto: Srna

Istakavši da su prisutni i ronioci, spasioci, osiguranje za učesnike, te hitna pomoć, Nedeljković je rekao da učesnicima regate ostaje samo dobro raspoloženje i uživanje na rijeci Drini.

U Okviru “Zvorničkog ljeta”, sinoć je na Gradskoj plaži pored Drine koncert održao Mitar Mirić, dok je na Đurđev Gradu u ljetnom bioskopu prikazan film “Ne igraj na Engleze”.

Prema programu manifestacije, sutra će na Gradskoj plaži biti održan “Zvornički kotlić”, a u večernjim časovima koncert Đorđa Davida.

Grad Zvornik će u ponedjeljak, 8. avgusta, proslaviti krsnu slavu Svetu Petku Trnovu – zaštitinicu grada Zvornika.

Koncertom Željka Samaordžića na Gradskoj plaži, 8. avgusta, u večernjim časovima biće završena ovogodišnja 21. manifestacija “Zvorničko ljeto”, koje je počelo 2. avgusta.

Pokrovitelji manifestacije su kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i grad Zvornik, koji je i organizator manifestacije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *