Na međunarodnom naučnom skupu predstavljeno 80 radova

Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održan je naučni skup sa međunarodnim učešćem “Nauka i nastava danas” na kome je predstavljeno 80 naučnih radova, sa više od 120 autora iz osam zemalja.

“Tradicionalno se u novembru u Bijeljini organizuje naučni skup sa međunarodnim učešćem `Nauka i nastava danas`, čija je tema proizašla iz nastojanja nastavnika i saradnika da svoja naučna znanja i iskustva sprovedu u vaspitno-obrazovni proces”, rekli su Srni u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Pedagoški fakultet suštinski je predodređen značajem i ulogom kao vodeća naučnoistraživačka institucija u oblasti predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja i kao takav je značajan faktor u obrazovnom sistemu Republike Srpske.

Na naučnom skupu su domaći istraživači, zajedno sa nastavnicima, saradnicima i profesorima iz regiona i inostranstva, istraživali dostignuća nauke i nastave danas, povezujući teoriju i praksu, struku i nauku, kroz promovisanje međunarodne saradnje i razmjene u nauci.

“Učešće na stručnom dijelu skupa uzelo je više od 150 učesnika iz Republike Srpske. U okviru skupa održana je i izložba slika docenta Vesne Vujičić, te koncert profesora Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva”, naveli su iz Pedagoškog fakulteta.

Naučni skup je realizovan u suorganizaciji sa više fakulteta iz Republike Srpske i Srbije, kao i iz Federacije BiH.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *