Na Majevici naloženi badnjaci i održano narodno veselje

Tradicionalno nalaganje badnjaka održano je večeras u svim parohijama Srpske pravoslavne crkve na Majevici nakon čega je organizovano narodno veselje uz vatromet, muziku i kuvano vino.

U porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama okupio se veliki broj Majevičana koji žive na području opštine, ali i onih koji su u rasejanju.

Stojan Stevanović, član uprave Udruženja Majevičana u Švajcarskoj, rekao je novinarima da su mnogobrojni Srbi iz svih evropskih zemalja došli da proslave praznike u zavičaju.

Večernje bogosluženje predvodio je jerej Spasoja Radovanović, paroh loparski, koji je vjernicima poručio da se Božić dočekuje kao praznik ljubavi i poželio da u miru i slozi sa svojom rodbinom i prijateljima dočekaju Hristovo rođenje.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić poželio je svim porodicama u ove praznične dane mir, ljubav, sreću i blagostanje i srećan Božić, uz tradicionalni pozdrav Mir Božiji, Hristos se rodi!.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Badnji dan, pripremajući se za sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik Božić – dan rođenja Isusa Hrista.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *