Na krilima Direkcije Bijeljina doživjela brži infrastrukturni razvoj /VIDEO/

Početkom prošle godine gotovo da nije bilo poslova iz oblasti projektovanja, planiranja, te uređenja gradskog građevinskog zemljišta,  sve do septembra mjeseca 2021. kada je i sklopljen najveći broj ugovora sa Gradom Bijeljina, podsjetili su na posljednjoj skupštinskoj sjednici predstavnici Direkcije za izgradnju i razvoj grada, predstavljajući prošlogodišnji izvještaj o radu Direkcije.

Plan rada Direkcije za ovu godinu najviše zavisi od ovogodišnjeg plana investicija gradskih resornih odjeljenja, kažu u Direkciji.

U odborničkoj diskusiji rečeno je da je na krilima upravo ove ustanove Bijeljina doživjela jako brz razvoj i napredak u prethodnom periodu.

Govoreći o finansijskom izvještaju odbornici podsjećaju da je Direkcija neprofitna organizacija koja 40 odsto svojih godišnjih prihoda ostvaruje Parking služba koja je jedan od sektora Direkcije. Mladen Petrović ističe da je rekonstrukcijom ulice Patrijarha Pavla u centru grada smanjen i broj parking mjesta, te da je potrebno iznaći neko drugo rješenje.

U Bijeljini je neophodno poboljšati uslove parkiranja, jer to je problem koji iz godine u godinu postaje sve izraženiji, kaže odbornik Vaso Arsenović ali ističe da su s obzirom na visinu gradskog budžeta kapitalna izdvajanja na niskom nivou.

I ovaj ali i druge izvještaje u kojima su sadržani konkretni i kvalitetni prijedlozi trebalo bi da nadležne službe u Gradskoj upravi sagledaju i da se ono što je predloženo primjeni u praksi s ciljem stvaranja kvalitetnijih i boljih uslova za život ghrađana, ističe Arsenović.

Samo kapitalna ulaganja i investicije mogu da podignu standard i poboljšaju kvalitet života rečeno je na ovoj skupštinskoj sjednici. Odbornik Arsenović primjećuje da je evidentan dolazak stanovništva iz drugih nerazvijenijih lokalnih zajednica Srpske u Bijeljinu, pa je i evidentna ekspanzija gradnje stambeno-poslovnih objekata u gradu.

Bijeljina je jedini grad u Srpskoj koji ima Direkciju za izgrtadnju i razvoj grada, moglo se čuti u gradskom parlamentu, s toga su i odbornici saglasni u stavu da je bijeljinskoj Direkciji potrebna snažnija finansijska podrška grada kako bi se zadržao i kvalifikovan kadar koji bi nastavio posvećeno raditi na projektovanju i razvoju Bijeljine.

Prošlogodišnji izvještaj o radu sa planom rada Direkcije za ovu godinu usvojen je na posljednjoj redovnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.