Na koti ploče obilježeno 27 godina od pogibije tri borca VRS

Služenjem parastosa kod spomen-obilježja na koti Ploče, gdje su 1. juna 1995. godine živote položila tri borca Prvog bataljona Treće majevičke brigade Vojske Republike Srpske, obilježeno je 27 godina od njihove pogibije.

U žestokoj ofanzivi takozvane Armije BiH, herojski braneći Majevicu i zaustavljajući prodor neprijatelja u dubinu teritorije, svoje živote dali su Gojko Simikić, Zvonko Dajević i Dragan Stjepanović Gabelja, objavljeno je danas na sajtu opštine.

Istog dana na Ravnom Lještaku, koji je veoma blizu ove kote, svoj život u odbrani Majevice dao je Radislav Đokić.

Risto Radić, predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare, rekao je da se porodice poginulih, borci i poštovaoci Odbrambeno-otadžbinskog rata okupljaju svake godine na koti Ploče, te ga raduje što su tu mlade generacije, od kojih očekuju da nastave tradiciju obilježavanja značajnih datuma.

“Samo na ovom mjestu poginula su tri boraca i četvorica su ranjena”, naveo je Radić.

Parastos poginulim borcima služili su sveštenici Duško Đurić, paroh Mačkovačke prve parohije i Spasoja Radovanović, paroh Loparske parohije.

Prethodno su učesnici ovog okupljanja i predstavnici opštine položili cvijeće i prislužili svijeće kod spomenika “Junacima Majevice” u Loparama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *