Na humanitarnom bazaru za Milenu Božić prikupljeno 5.037 KM

Na humanitarnom bazaru u Bijeljini prikupljeno je 5.037 KM za liječenje Milene Božić iz semberskog sela Ostojićevo, kojoj je nakon stravične nesreće na poljoprivrednom imanju potrebno 100.000 evra za rekonstruktivne operacije lica i glave.

Vlasnica “Cicine radionice” iz Janje Cvija Krajišnik, koja je organizator humanitarnog bazara, rekla je da je zadovoljna odzivom građana i gradskih zvaničnika, te zahvalila svima koji su pomogli da se održi ova humanitarna akcija.

“Važno je da građani prepoznaju snagu humanosti. Sigurni smo da Milena nikada neće zaboraviti koliko su joj pažnje i ljubavi posvetili njeni sugrađani”, rekla je Krajišnikova Srni.

Ona je zahvalila svim učesnicima bazara na snazi i ljubavi, čovječnosti koju su pokazali u ovom slučaju.

“Iskreno se nadam da će ovaj novac dobro doći Mileni za liječenje”, rekla je Krajišnikova i dodala da se prikupljanje novca nastavlja.

Ona je navela da je do 30. septembra otvoren i humanitarni broj 1403 za prikupljanje pomoći, a zainteresovani mogu uplatiti sredstva i na žiro račun 1995726001059064.

Krajišnikova je rekla da je na bazaru organizovana i nagradna igra, a nagradu – vikend na Zlatiboru za dvije osobe osvojila je Jovana Maksimović. Osim ove, dodijeljene su nagrade za još 15 učesnika bazara.

U Bijeljini će večeras biti održan i humanitarni koncert za liječenje Milene koji organizuje Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica” sa blagoslovom NJegovog preosveštenstva episkopa Fotija.

Koncert će biti održan u Centru za kulturu u 19.00 časova, a cijena ulaznice je 10 KM.

Na koncertu će učestvovati “Pojci Petropavlovskog hrama” iz Bijeljine, Crkveni hor “Sveti kralj Vladislav” iz Dvorova, Crkveni pojci “Teodul” iz Zabrđa i Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Lazarica” iz Batkovića.

Milena Božić /30/, pravnica, pomagala je roditeljima na imanju kada je kardan poljoprivredne mašine uhvatio njenu kosu zavezanu u rep i iskinuo joj cijeli skalp glave, zajedno sa mišićima čela, sljepoočnica i arkadom iznad lijevog oka.

Nakon stravične nesreće koja se dogodila 23. septembra prošle godine ona je na društvenim mrežama objavila da joj narušeni izgled neće pokoriti mentalni i duhovni svijet i odlučila da se bori i da posredstvom društvenih mreža i prijatelja pokuša sakupiti 100.000 evra za nastavak liječenja.

Nakon nekoliko operacija u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka i VMA u Beogradu ljekari su joj rekli da će biti potrebno najmanje godinu dana da rane zarastu, a da bi nakon toga na red mogli doći rekonstruktivni zahvati.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *