Mladi u šetnji za zdravo srce /FOTO/

Svjetska zdravstvena organizacija je 2000. godine ustanovila obilježavanje Svjetskog dana srca – 29. septembra sa ciljem podizanja svijesti ljudi širom svijeta o kardiovaskularnim bolestima, među kojima su i moždani i srčani udar, koji su vodeći uzroci smrti i invaliditeta u svijetu.

U vremenu kada se suočavamo sa pandemijom virusa korona posebno važno zdravstveno pitanje su oboljeli od kardiovaskularnih bolesti koji spadaju u ranjivu grupu kod kojih se u slučaju Covid-19 mogu razviti komplikacije bolesti i teža klinička slika.

Aktivi mladih 10 političkih stranaka  su ce ujedinili i poslali snažnu poruku da je zdravlje na prvom mjestu i da je neophodno usvajati zdrave stilove života. Simboličnom šetnjom kroz grad su obilježili ovaj značajan datum koji se odnosi na zdravlje srca i prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

Iz Izbornog štaba mladih koalicije koja  podržava Miću Mićića kao kandidata za gradonačelnika poručuju da se zalažu za jedinstvo Bijeljine i u ovoj oblasti.

Ovim putem pozivamo građane da više vode računa  o  svom zdravlju i podrže sve aktivnosti koje promovišu zdrav način života – poručila je Olga Tmušić, predsjednica Aktiva mladih SDS Semberija – Mićo Mićić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *