Mladi protiv nasilja u adolescentskim vezama /VIDEO/

Fondacija Lara danas je organizovala uličnu akciju u okviru projekta „Ko se tuče taj se ne voli – Mladi protiv nasilja u adolescentskim vezama“. Ovaj projekat koji ima za cilj da doprinese smanjenju i prevenciji nasilja u adolescentskim vezama, podržala je ambasada Austrije u BiH.

Na prostoru između Gimnazije „Filip Višnjić“ i Ekonomske škole u Bijeljini organizovana je akcija Fondacije Lara kojom je podstaknut dijalog sa mladima na temu nasilja. Podijeljen je i promotivni materijal koji bi mogao poslužiti kao podsjetnik omladini da se aktivno uključi u ovu tematiku. Šta je to zdrava i funkcionalna veza, koji su to vidovi psihičkog i emocionalnog nasilja, projektna koordinatorka Fondacije Lara izašla je pred našu kameru u želji da edukuje mlade.

Predsjednica omladinske organizacije „Vizija mladih“ skrenula je pažnju na sistemske nedostatke koji su iz manje ili više poznatih razloga prisutni u našem društvu, ali ostaje optimistična da će problem u budućnosti biti riješen.

Naš sagovornik je bio i jedan od učenika trećeg razreda Ekonomske škole iz Bijeljine, koji je potvrdio da među srednjoškolcima i te kako ima slučajeva nasilja u vezama.

U budućnosti će svakako biti još ovakvih akcija, a Fondacija Lara nastavlja svoju misiju edukovanja mladih kako bi zajedno stvorili zdravije društvo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *