Mještani Popova poručili gradonačelniku Petroviću: Siti smo Vaših neispunjenih obećanja!

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović bukvalno je pobjegao sa sinoćnje predizborne tribine u selu Popovi, nakon što su mu ogorčeni predstavnici Savjeta mjesne zajednice i mještani tog semberskog sela postavili niz neugodnih pitanja u vezi s neispunjenim obećanjima koja je gradonačelnik Popovljanima dao prije punih osam mjeseci.

Kako su nam prenijeli prisutni na skupu, kojeg su u Popovima organizovale Petrovićeve pristalice, mještani su najprije saslušali poznate gradonačelnikove tirade o „poštenju“.

– Kad smo dobili priliku da mu postavimo pitanja, podsjetili smo ga na sva njegova neispunjena obećanja, koja je mještanima Popova dao prilikom posjete u julu prošle godine. Tu su projekti asfaltiranja i rekonstrukcije lokalnih puteva, presvlačenje puta od Bijeljine do Popova, sanacija krova na školi, uređenje groblja, uređenje plaže kod Pavlović mosta, uređenje prvog javnog seoskog kupatila, opremanje doma kulture…Rečeno nam je da će ovi projekti ući u budžet za 2023. godinu, što se nije desilo. Stavka u budžetu za Popove bila je nula konvertibilnih maraka! U novembru prošle godine popisali smo sva obećanja Ljubiše Petrovića i uputili mu pismeni zahtjev, na koji nikada nije odgovorio – rečeno nam je u Popovima.

Ono što je posebno naljutilo mještane je ignorisanje zahtjeva Popovljana da ih gradonačelnik, u svojstvu komandanta Štaba za vanredne situacije, posjeti u vrijeme poplava u januaru ove godine.

– Sve naše pozive i poruke putem telefona ignorisao je i nije se pojavio u Popovima u kritičnim trenucima za naše stanovništvo – ispričali su nam u Savjetu Mjesne zajednice Popovi.

Mještani kažu da Ljubiša Petrović sinoć nije imao odgovor ni na jedno postavljeno pitanje.

– Zato smo ga, na kraju, pitali kako ga nije stid da dođe u selo i traži našu podršku oko opoziva. Rekao je da ga nije stid, a onda, bez ikakvog izvinjenja, napustio skup. Loše je to što je uradio, a još gore je to što su iza njega u ove dvije godine ostala samo neispunjena obećanja – poručili su ogorčeni mještani semberskog sela Popovi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *