Milovanović odgovorio Miličeviću: Evo zašto SNSD pokreće opoziv Ljubiše Petrovića /VIDEO/

Konačna odluka o tome da li će u Bijeljini biti sproveden referendum o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića trebalo bi da bude donesena iduće sedmice, kada će zasjedati lokalni parlament. Arogancija i iskuljčivost gradonačelnika Bijeljine šteti samom gradu u kojem nisu rješavani osnovni problemi, poručio je Predsjednik Srpske.

Milan Trninić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljine, uputio je saopštenje za javnost povodom posljednjih istupa koleginice iz NS RS Mirjane Orašanin, a u saopstenju stoji da gradonacelnik Petrović svakog dana pokazuje svoje pravo lice.

Nakon što je juče predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević izjavio da “u odbranu LJubiše Petrovića SDS ulazi organizovano”, te dodao da “SNSD uvijek kao razlog za pokretanje opoziva navede nesaradnju gradonačelnika sa skupštinskom većinom”, oglasio se predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Miroslav Milovanović. Milovanović je Miličevićeve tvrdnje nazvao lažnim.

Predsjednik Srpske kaže da ne zna kako će građani odlučiti o opozivu Petrovića sa mjesta gradonačelnika, te ističe da ne postoji nikakva komunikacija između republičkih organa i gradonačelnika Bijeljine.

Inicijativu za opoziv prvog čovjeka grada pokrenula je i u skupštinsku proceduru već dostavila koalicija okupljena oko SNSD-a u kojoj su, između ostalih, DEMOS, Republičke stranke Srpske, Socijalističke partija, Ujedinjena Srpske, SDS-a Semberija Mićo Mićić, SDA, Pokreta za Bijeljinu, NPS-a i DNS-a. Sa tih adresa već je u nekoliko navrata, gotovo od kada je Petrović na izborima 2020. godine izabran za gradonačelnika, isticano da ne vodi dobro grad te je i zvanično 12 januara Skupstina grada zaprimila incijativu za njegov opoziv.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *