Milovanović: Kandidat za gradonačelnika biće iz SNSD-a /VIDEO/

Kandidat za gradonačelnika Bijeljine na lokalnim izborima naredne godine sigurno će biti iz SNSD-a, najavio je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Milovanović i dodao da je moguća koalicija sa svim političkim subjektima koji budu podržali tog kandidata.

Milovanović je rekao da je postojanje koalicije “Dogovor za Bijeljinu” izgubilo smisao nakon neuspjelog referenduma 19. marta kada su građani podržali aktuelnog gradonačelnika Bijeljine.

“Sljedeće godine su lokalni izbori i SNSD će se u naredna dva mjeseca okrenuti stranačkim organima, mjesnim odborima, izvlačiti zaključke iz prethodnog perioda i pokušati da se što bolje pripremi, a onda ćemo donositi odluke o tome ko će biti kandidat za gradonačelnika”, rekao je Milovanović novinarima.

On je istakao da SNSD Bijeljina neće vršiti nikakve kalkulacije sa bilo kim u smislu bilo kakvih ustupaka da bi neka od partija podržala kandidata za gradonačelnika iz SNSD-a.

Sekretar Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Bojan Savić rekao je da je u ovom trenutku “pitanje svih pitanja” podrška institucijama Republike Srpske, odbrana imovine i podrška legalno izabranom predsjedniku Republike Miloradu Dodiku.

“Moj rad i buduće djelovanje Gradskog odbora biće usmjereno u dva pravca, a to je lice i naličje iste stvari, podrška institucijama u smislu da narod u Semberiji još jasnije razumije o čemu se radi i kome se zapravo sudi u Sarajevu, a drugi je cilj aktivniji rad, veće prisustvo na terenu, saradnja sa mjesnim odborima SNSD-a i transparetnost u radu”, rekao je Savić.

On je pozvao sve patriotske stranke u Bijeljini i građane Semberije na narodni miting “Branimo Srpsku” koji će biti održan 16. novembra u 19.00 časova u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

“Na tom skupu će narod Semberije da iskaže jasnu podršku institucijama, rukovodstvu, legalno izabranom predsjednku Republike Srpske”, rekao je Savić i poručio da se ne sudi Miloradu Dodiku, već Republici Srpskoj.

Član Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je najvažnija tema zaštita imovine Republike Srpske i same egzistencije Srpske.

“Proces koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske i direktora `Službenog glasnika` nije proces protiv bilo kog pojedinca po imenu i prezimenu, to je proces protiv predsjednika Republike koji je potpisao ukaz o proglašenju zakona, nakon što ga je usvojila Narodna skupština, koja je izraz volje naroda”, rekao je Đurđević, koji je i predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

On je poručio da granica postoji i da se do granice došlo.

“Do crvene linije se došlo i moramo jasno i nedvosmisleno pokazati da dalje neće moći na takav način i da ne damo ono za šta se ginulo, na nama je da to odbranimo na demokratski način i u miru”, istakao je Đurđević.

On je naveo da će Klub odbornika SNSD-a nastaviti samostalan rad u Skupštini grada Bijeljina.

“SNSD ne može više nositi breme bilo čijih loših politika iz prethodnog perioda i nastaviće samostalan rad u Skupštini grada”, rekao je Đurđević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *