Mićić: Titula – potvrda ulaganja i rada 150 gradskih klubova /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da je titula evropski grad sporta za 2020. godinu potvrda velikog ulaganja lokalne zajednice u sport i energije 10.500 mladih u 150 sportskih klubova u gradu.

“Dobili smo međunarodno priznanje kao grad sporta, što će omogućiti lakši pristup evropskim fondovima i dalja ulaganja u ovu oblast kojom se unapređuje zdravlje i kvalitet življenja, bolji imidž grada koji ima mnogo mladih, studenata, u koji se stanovništvo još doseljava. To je sve potvrda da ćemo biti ono što želimo i na čemu radimo – Bijeljina, grad budućnosti”, rekao je Mićić na konferenciji za novinare u sjedištu Gradske uprave.

On je naveo da su titulu evropski grad sporta za narednu godinu predstavnici Bijeljine prije dva dana preuzeli od Evropske federacije prijestonica i gradova sporta, na svečanoj ceremoniji u Evropskom parlamentu u Briselu.

“Ponosni smo na ovaj uspjeh koji je zasluga naših 150 sportskih klubova i energije mladih u njima, a radićemo još više na unapređenju sportske infrastrukture, te omogućavanju i popularizaciji rekreacije starijih, kako bi što više ljudi uključili u sport i zdrav život”, najavio je gradonačelnik.

Ističući da Bijeljina za sport procentualno izdvaja najviše novca od svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i BiH, Mićić je naveo da je to 1,9 miliona maraka ove godine kroz direktnu podršku klubovima, te značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Boro Đokić iz gradskog resora za sport rekao je novinarima da će, osim nastavka ulaganja u vrhunski sport, akcenat u narednoj godini biti na unapređenju rekreacije starijih sugrađana, kao i lica sa invaliditetom.

“Titulu evropskog grada sporta nosimo 2020. godine, ali nastavićemo i u budućnosti da razvijamo ovu oblast i zdrav život svih građana Bijeljine”, rekao je Đokić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *