Mićić: Najvažniji cilj sprečavanje pojave novih klastera zaraze

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je posjetio karantin u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Bijeljini i tom prilikom o uslovima boravka i rada u karantinu razgovarao sa medicinskim osobljem i građanima koji su ovdje smješteni.

– Prije svega, dobro je što građani koji su u karantinu razumiju da je, zbog njihovog i zdravlja njihovih porodica, ali i čitave zajednice, neophodno da provedu ovdje određeno vrijeme. Znamo da nije baš prijatno provoditi u karantinu razdvojen od porodice, ali u razgovoru sa njima, čuli smo da se ne žale na uslove koje imaju ovdje, s obzirom na to da smo u vanrednoj situaciji. Činimo sve što možemo da im olakšamo boravak i nadamo se da će svi, nakon testiranja biti negativni na virus, odnosno, da će uskoro moći da idu u kućne karantine – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Prilikom uspostavljanja, krajem marta, karantin sa 50 kreveta je bio u sportskoj sali pri OŠ „Vuk Karadžić”, a nakon popunjavanja svih kreveta, proširen je i na zgradu škole. Sada je na raspolaganju 130 kreveta, a trenutno je u ovom karantinu 16 lica.

– Od Velikog petka u Semberiji nemamo ni jednog pacijenta sa potvrđenim nalazom na virus korona i sad nam je glavni cilj da spriječimo pojavu nekog novog klastera zaraze. Najsrećniji ćemo biti ako kapaciteti karantina ostanu neiskorišćeni, odnosno, ako do kraja epidemije zaraza zaobiđe Bijeljinu – zaključio je gradonačelnik Mićić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *