Mićić: Blagorodan uticaj mitropolita Amfilohija ostaće da živi

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uputio je saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom smrti Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, ističući da nimalo ne sumnja u to da će blagorodan uticaj mitropolita Amfilohija ostati da živi i nakon njegovog ovozemaljskog života, a da će srpski narod umjeti da nađe najbolji put da se ujedini, ne samo u Crnoj Gori, već i šire.

“Mitropolit nas je napustio u teškom trenutku, kada Crnoj Gori i cijelom našem narodu treba riječ utjehe i nade zbog epidemije, ali i autoritet ujedinjen sa poštovanjem u trenutku kada se odlučuje o sudbini Crne Gore”, navodi se u Mićićevom pismu saučešća koje je uputio u lično ime i u ime građana.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji uputio je saučešće Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju povodom smrti mitropolita Amfilohija.

“Napustio nas je i otišao u raj, jer to sigurno zaslužuje jedan od najvećih, najpriznatijih i prvi među odabranim do Vaše Svetosti. Danas su srpski narod i SPC izgubili nenadoknadivo, a Vi Vaša Svetosti prvog saradnika i jednog uz Vas od najvećih stubova Srpske pravoslavne crkve”, naveo je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

On je istakao da mu je čast što je lično poznavao mitropolita Amfilohija.

“Sjećam se njegovih riječi kad smo se upoznali. Kad sam pomenuo da sam iz Banjaluke, tada je rekao za Vidovdan u Gračanici: `Republika Srpska je najsvetije što smo stvorili u novijoj istoriji! Republika Srpska je voljom Božijom i snagom srpskog naroda stvorena i krštena Republika`”, naveo je Arlov.

Arlov je istakao da je mitropolit Amfilohije svojom vjerom, mudrošću i snagom volje pokazao svima da se mnogo može učiniti i da je učinio u svojoj Crnoj Gori pravoslavnoj.

Mitropolit Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici od posljedica virusa korona.

Komentari: