Međunarodna konferencija o digitalizaciji – vještačkoj inteligenciji u medicini okupila više od 130 učesnika /VIDEO/

Dvodnevna međunarodna konferencija pod nazivom “ Digitalizacija – vještačka inteligencija” u našem gradu okupila je preko 130 eminetnih stručnjaka iz oblasti zdravstva. Organizator ovog naučnog skupa je JZU Bolnica “Sveti Vračevi”.

Organizacijom jednog ovako važnog naučnog skupa , gdje su predstavljena najnovija dostignuća iz oblasti medicine, dobar je pokazatelj da zdravstvo Republike Srpske a I bijeljinska bolnica “Sveti Vračevi” ide u korak sa vremenom I stručnim dostignućima. Digitalizacija I vještačka inteligencija , u širokoj mjeri se primjenjuje u zemljama regiona , I navode okupljeni predstavlja , ključan stub budućnosti.

Ministarstvo zdravlja I socijalne zastite Srpske pokrovitelj je ove dvodnevne konferencije .

Vještačka intelgencija znatno pomaže pri radu I u eri kada je teško doći do kvalifikovane radne snage , navode iz obližnje Hrvatske, gdje je kako kažu primjena ista tamo već sada , svakodnevnica.

Drugi konferencijski dan biće održan u Bolnici “Sveti Vračevi” gdje je predviđeno otvaranje Centra za vještačku inteligenciju, u kome je planirana dalja primjena dijela vještačke inteligencije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *