“Masku za lice ne bacaj na ulice” /VIDEO/

Ekološko udruženje “Eko Put”  organizovalo je danas  uličnu  akciju u  centru Bijeljine , s ciljem  istraživanja o informisanosti građana i njihovom ponašanju prema “Kovid 19”  otpadu koji proizvodimo svakodnevno. Rezultate ankete proslijediće gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti.

U okviru projekta “Masku za lice ne bacaj na ulice”  koji je podržala gradska uprava u Bijeljini ,članovi  Ekološkog  udruženja  “Eko Put”  sprovode istraživanje o informisanosti građana o pravilnom odlaganju takozvanog “Kovid 19” otpada u šta spadaju  zaštitne maske , rukavice , krpe za čišćenje, te  ambalaža od iskorištenih lijekova. Bačene zaštitne maske na javnim  površinama , česta su slika u našem gradu.

Prvi rezultati anketiranja pokazuju poražavajuće podatke. Većina građana ne poznaje pravila o odlaganju ove vrste otpada.

Iako su pravila za fizička lica jasno definisana u praksi to praktično niko ne radi, jer većina građana nije ni informisana o načinima odlaganja Kovid 19 otpada. Iz ovog Udruženja poručuju da je potrebno u narednom periodu više raditi na edukaciji stanovništva o ovom problemu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *