Maske i viziri za bolnicu od humanitarne organizacije iz Salcburga /VIDEO/

Predstavnici humanitarne organizacije iz Salzburga „Help Others” uručili su danas  donaciju od 500 zaštitnih maski i 30 vizira i JZU Bolnici „Sveti Vračevi”. Donacija je uručena ispred zgrade Gradske uprave. Donaciju od ove humanitarne organizacije dobiće i Ambulanta Doma zdravlja Bijeljina u Janji.

Od proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona Humanitarna organizacija iz Salzburga je na usluzi medicinskom osoblju, kao i policiji te ljudima kojima je neophodna zaštitna oprema, na područjima Kalesije, Sapne, Srebrenice, Bratunca, Zvornika i Bijeljine. Pomoć od ove humanitarne organizacije stigla je i zdravstvenim ustanovama u Bijeljini.

Infektolog u bijeljinskoj bolnici Aleksandra Radojčić izrazila je zahvalnost ovoj Humanitarnoj organizaciji na donaciji zaštitnih maski i vizira Bolnici u Bijeljini, istakavši da je ova pomoć od velikog značaja za medicinske radnike koji su na prvoj liniji odbrane od korona virusa. Građane je pozvala da ostanu kod kuće i da poštuju sve mjere zaštite kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Donaciju će dobiti i Dom zdravlja Bijeljina. Planirano je da ambulanti u Janji bude doniran tunel za dezinfekciju, a prema riječima direktora Doma zdravlja, danas će biti obavljene konsultacije sa donatorima, kako bi se sagledalo da li je trenutno tunel za dezinfekciju prioritet ili eventualno druga zaštitna medicinska oprema.

Osim pomoći u vidu medicinske opreme ova Humanitarna organizacija iz Salzburga je svakodnevno na usluzi i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, kojima su neophodne kućne potrepštine, osnovne životne namirnice i dezinfekciona sredstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *