Marković: Ne poštuje se ni novi ni stari Pravilnik o raspodjeli sredstava za sport /VIDEO/

Sportskim kolektivima u Bijeljini predstavljen je novi nacrt Pravilnika o preraspodjeli sredstava za sport i fizičku kulturu.  Brojne pritužbe od strane  sportista i sportskih radnika su stizale na račun starog pravilnika koji je na snazi od 2007 .godine.  Novi pravlnik je za nijansu bolji od starog ali i dalje nije dovoljno jasan i  sportski rezultati nisu glavni motiv pri raspodjeli sredstava ističe Milorad Markovic, predsjednik karate kluba Šampioni.

Nacrtom pravilnika je poredvidjeno da će sportski klubovi koja baštine tradiciju sportskog društva Radnik imati privilegovan položaj prilikom raspodjele sredstava iz gradskog budžeta zbog svog značaja za grad Bijeljinu. Marković smatra da bi sva najuspješnija sportska udruženja koja svake godine donose medalje sa domaćih i međunarodnih takmicenja trebali da imaju jednak polozaj.

Odluka Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića o izmjeni zaključka Savjeta za sport gradske Skupštine o preraspodjeli sredstava za sport izazvao je oštru reakciju predsjednika karate kluba Šampioni. Marković ističe da se ne poštuje ni novi ni stari pravlnik o raspodjeli sredstava za sport nego se, kako kaže, nagrađuju podobni.

Pravilnik o  preraspodjeli sredstava nije savršen ali  da mora da se sprovodi.  Savjet za sport je propisao određenu sumu koja treba da afirmiše karate klub Šampioni u 2022. godini a gradonačelnik Petrović je ta sredstva umanjio za 50 odsto, dodao je Markovic.

Milorad Marković je podsjetio da su sportisti KK Šampioni prošle godine donijeli evropska, balkanska i svjetska odličja u Bijeljinu i postali reprezentativci Srbije i BiH,  ali da ne dobijaju priznanje niti finansijsku podršku Gradske uprave adekvatnu rezultatima.  Zajedno sa drugim sportskim kolektivima koja nisu zadovoljna preraspodjelom sredstava će tražiti sve legalne načine kako bi se izborili za jednak tretman podobnim i  povlaštenim klubovima u Bijeljini, dodaje Marković.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.