Mališani iz Dnevnog centra za djecu u riziku sadili cvijeće u Gradskom parku /VIDEO/

U sklopu akcije “April mjesec čistoće” mališani iz Dnevnog centra za djecu u riziku sadili su danas cvijeće u  Gradskom parku, te na taj način pokazali koliko je važno očuvati životnu sredinu i omiljeno mjesto za šetnju i rekreaciju u centru grada učiniti ljepšim.

Dnevni centar za djecu u riziku sa uslugom socijalnog stanovanja uz podršku Centra za socijalni rad djeluje kao organizaciona jedinica. Povodom akcije April – mjeseca čistoće , mališani iz ovog Dnevnog  centra zasadili su  danas preko 20 sadnica sa istaknutim porukama koje govore  o važnosti očuvanja prirode.

Posebna zahvalnost istaknuta  je društveno odgovornim firmama koje su između ostalog donirale i sadnice.  U  sklopu ove  akcije , u našem gradu biće zasađeno preko 500 sadnica, a cilj je svakako da našu okolinu ozelenimo i učinimo ljepšom, kažu iz Gradske uprave.

U saradnji sa Tehničkom školom „Mihajlo Pupin“ u Gradskom parku organizovano je i uređenje dječijeg igrališta, kao i farbanje ograde.  Ovoj dvodnevnoj akciji odazvali su se i volonteri iz udruženja građana, a sve sa ciljem da djeca imaju još ljepše mjesto za igru.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *