Maletić: Cilj – “Interagro” u Bijeljini da okupi 250 do 300 izlagača

Pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić izjavio je danas u Novom Sadu da će učiniti sve da na predstojeći 20. Međunarodni poljoprivredni sajam “Interagro” u Bijeljini dovede 250 do 300 izlagača iz Srbije, regiona i Evrope.

“Svi mi uključeni u organizaciju potrudićemo se da na sajam `Interagro` dovedemo 250 do 300 izlagača iz Srbije, regiona i Evrope. Upravo to je smisao današnje promocije `Interagra` na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, najvećoj agrarnoj smotri u regionu”, rekao je Maletić Srni prije početka konferencije za novinare posvećene promociji jubilarnog 20. Poljoprivrednog sajma u Bijeljini.

Konferencija je održana na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske i Spoljnotrgovinske komore BiH na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Maletić, koji je predsjednik Organizacionog odbora “Interagro 2022”, napomenuo je da je Sajam do sada okupljao između 150 i 170 izlagača.

“Sajam je jubilarni i intenzivno radimo na tome da ih bude mnogo više od tog broja kako iz Srbije tako i iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i šire. Već imamo zainteresovane da budu partneri ili sponzori sajma”, naveo je Maletić.

Prema njegovim riječima, Sajam je i mjesto gdje poljoprivrednici mogu vidjeti svjetska tehnološka dostignuća u domenu mehanizacije i prateće opreme.

“Raduje me što su poljoprivrednici iz Republike Srpske shvatili značaj nabavke nove poljoprivredne mehanizacije. U tom smislu Ministarstvo poljoprivrede u posljednje četiri godine daje 30 odsto povrata sredstava kod kupovine poljoprivredne mehanizacije”, rekao je Maletić.

Na konferenciji za novinare obratili su se i predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktor bijeljinskog preduzeća “Grad” Branislav Vlačo.

U Novom Sadu je u toku 89. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji je okupio više od 1.100 učesnika iz Srbije, kao i dvadesetak zemalja Evrope i svijeta.

Na Sajmu, koji će trajati do 27. maja, svoju ponudu direktno predstavlja 11 preduzeća i kompanija iz Republike Srpske, dok će se njih više od 20 predstaviti putem kataloga.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *