Maksimović za NTV Arena: Epidemiološka situacija i dalje teška i neizvjesna /VIDEO/

Epidemiološka situacija u Bijeljini je i dalje teška i neizvjesna . Procenat pozitivnih slučajeva je visok i trenutno je preko 70 % , potvrdio je za našu TV Zlatko Maksimović, direktor bijeljinske Bolnice.

Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravstvo Srpske broj novozaraženih u Bijeljini danas je 134 , što je najviše od početka epidemije virusa korona. Zabilježen je i jedan smrtni slučaj.  U Kovid Bolnici nalazi se 70 pacijenata.

U Bijeljini postoje dvije Kovid Bolnice a uskoro se otvara i treća u prostoru JU Banja “Dvorovi” gdje će biti smješteni pacijenti sa srednje teškom slikom čije premještanje počinje večeras.

Maksimović ističe da  se menadžment bijeljinske Bolnice pripremao za ovakvu situaciju te da su na vrijeme počeli sa reorganizacijom rada i prostora za smještaj oboljelih od Kovid-a 19.

Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini uvela je dvije telefonske linije za informacije o stanju pacijenata koji se liječe u kovid bolnici.

Maksimović  kaže da od danas članovi porodica na ovaj način moći da dobiju informacije od ljekara u periodu od 11.00 do 12.00 časova i od 16.00 do 17.00 časova.

Brojevi telefona za informacije o pacijentima u kovid bolnici su 065/675-649 i 065/675-757.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *