Maksimović: Vlada donirala više od dva miliona KM za bijeljinsku Bolnicu

Zlatko Maksimović, direktor Bolnice “Sveti vračevi” Bijeljina gdje je danas pušten u rad mobilni CT aparat vrijedan 1,7 miliona KM, rekao je da je ovo veliki dan i za pet opština koje gravitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi jer je bijeljinska Bolnica dobila mnogo – više od dva miliona KM pomoći Vlade Republike Srpske.

“Danas smo pokrenuli moderan CT aparat, 128 slajsni sa injektorom čija je vrijednost veća od 1,7 miliona KM. U ovoj nabavci dobili smo i moderan RTG aparat portabilni, zatim UVZ aparat, monitore. Ako dodamo da je bijeljinska bolnica nedavno dobila i sanitet, kada se sve to sabere, to je pomoć veća od dva miliona KM, od donacija Vlade Republike Srpske”, istakao je Maksimović.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske, ministru zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenu Šeraniću i srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku za sve što čine za bijeljinsku bolnicu.

Maksimović je naglasio da se Bolnica bavi kvalitetom, da je mnogo toga do sada dobila od Vlade Srpske, da uvodi mnoge standarde kao što je ISO 9001, po čemu su, kako kaže, vodeći u zemlji.

“Da bismo nastavili da se bavimo kvalitetom potreban je kadar, oprema, prostor, a da bismo uspjeli u tome zahvaljujemo ministru zdravlja i socijane zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću, srpskom članu Predjedništva Miloradu Dodiku, jer su i danas ovdje, i što su posljednjih mjeseci i sedmica aktivno učestvovali u svemu ovome, a što bolnica napreduje”, rekao je direktor bijeljinske bolnice.

On je naveo da im je, uz sve što je bolnica domaćinskim poslovanjem ove godine kupila, kao što je endoskopski stub, odobreno i 350.000 KM od Kompenzacionog fonda za elektrofiziologiju, što sve zajedno iznosi oko 2.600.000 KM.

“Preuzimajući ovu donaciju preuzeli smo i obavezu da radimo bolje, posvećenije, da budemo na usluzi našim sugrađanima”, reko je Maksimović. (Srna)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *