Maksimović: Ne poštuju se epidemiološke mjere

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” Zlatko Maksimović izvjestio je Štab za vanredne situacije u Bijeljini da se propisane mjere ne poštuju u obimu koji je neophodan za stavljanje epidemiološke situacije pod kontrolu.

Maksimović je o tome telefonom razgovarao i sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladom Đajićem, saopšteno je iz bijeljinske bolnice.

On je pohvalio sve zdravstvene radnike na požrtvovanom i predanom radu u borbi protiv virusa korona i naglasio da će teret koji već mjesecima nosi ova profesija postati u jednom trenutku pretežak ukoliko cijela zajednica ne shvati ozbiljnost situacije.

“Od odgovornosti svakog pojedinca zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema, jasan je stav svih zdravstvenih radnika”, naglasio je Maksimović.

U saopštenju Kriznog štaba bolnice navodi se da je od posljednjeg epidemiološkog izvještaja u Bijeljini devet pozitivnih na virus korona, što predstavlja i dalje visok procenat od broja testiranih, 20 odsto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *