Maksimović najavio nastavak ulaganja u znanje i kvalitet rada /VIDEO/

Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini posluje pozitivno u protekle dvije godine i samo je u opremu za to vrijeme uloženo više od sedam miliona KM zahvaljujući Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu, ali i domaćinskom radu menadžmenta i 650 zaposlenih, izjavio je danas direktor Bolnice Zlatko Maksimović.

“Kada svi idemo u jednom pravcu – to je sila. Druga smo ustanova po snazi nakon Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske”, rekao je Maksimović novinarima predstavljajući rad menadžmenta u posljednje dvije godine.

On je rekao da najbolji stručnjaci dolaze u ovu bolnicu i da zaposleni uče od najboljih, smanjene su liste čekanja sa nekadašnjih osam mjeseci na oko mjesec dana, riješeno je osam miliona KM dugova i, osim za doprinose iz ranijeg perioda, ova kuća dugovanja nema.

Maksimović je najavio dalje ulaganje u znanje, opremu i kvalitet sa ciljem da Bolnica u Bijeljini postane univerzitetska bolnica.

“Sve smo to uspjeli zahvaljujući radu više od 200 doktora, 100 specijalista, pet subspecijalista, 18 profesora univeriteta koji su angažovani, više od 50 doktora na specijalizaciji, 20 samo u posljednje dvije godine i više od 300 medicinskih sestara”, naveo je Maksimović i zahvalio Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske na korektnom partnerskom odnosu i značajno povećanom ugovoru.

Direktor bijeljinske bolnice je ukazao na brojna priznanja koja je ova zdravstvena ustanova dobila u gradu, Republici Srpskoj i regionu, istakavši da su zdravstvenim radnicima najveća nagrada spašeni životi.

“Improvizacije su u kriznim vremenima pogubne, zato konstantno uvodimo nove akrediticione standarde, radili smo to i u vrijeme pandemije kovida 19, naši pi-si-ar testovi važe svuda u svijetu”, rekao je Maksimović.

On je ukazao na napredak u svim medicinskim oblastima i brojne nove procedure uvedene u bijeljinskoj bolnici, a jedinstveni su u Republici Srpskoj po skriningu srca kod novorođenčadi.

Maksimović je podsjetio i na rad u kovid uslovima u kojima je glavni objekat Bolnice “Sveti vračevi” sačuvan za redovne preglede i procedure, a opremljene su tri kovid bolnice u kojima je bilo hospitalizovano više od 3.000 pacijenata, obavljeno 36 porođaja i 26 operacija i skoro 20.000 ambulantnih pregleda. Iskustva o tome pretočena su u monografiju “Naša borba sa kovidom”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *