Maksimović: Dobar znak za bolnicu, Bijeljinu i Republiku Srpsku

Direktor Bolnice “Sveti vračevi” Zlatko Maksimović izrazio je zadovoljstvo što je zlatnik prvorođenoj bebi u 2021. godini, dar predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, dodijeljen bebi rođenoj u ovoj bolnici, gdje su se u prvim satima poslije ponoći rodila dva dječaka i jedna djevojčica.

Predsjednik Republike Srpske zlatnikom je darivala prvorođenu bebu, dječaka Maksima Markovića, koji je na svijet došao minut iza ponoći kao prva beba u Republici Srpskoj u 2021. godini.

“Predsjednik Republika Srpske već tradicionalno dodjeljuje zlatnik prvorođenoj bebi u Republici Srpskoj, a naše je veliko zadovoljstvo što se to desilo u našoj bolnici u Bijeljini, a zadovoljstvo je utoliko veće što se u našoj bolnici u prva tri sata rodilo troje djece – dva dječaka i jedna djevojčica”, rekao je Maksimović novinarima nakon što je uručio zlatnik, poklon predsjednika Republike Srpske.

On je napomenuo da ne postoji veće bogatstvo, te da je ovo dobar znak i za Bolnicu i za Bijeljinu i za Republiku Srpsku.

“Ja sam se jutros čuo sa predsjedniom Republike Srpske, ona je odmah zamolila da prenesem pozdrave roditeljima, te me ovlastila da u njeno ime predam zlatnik i prigodne poklone za novorođenu bebu”, naveo je Maksimović.

Maksimović je rekao da je prvu bebu u ovoj godini na svijet donijela majka Marija Marković, beba se zove Maksim, a sva tri porođaja su se noćas dogodila prirodnim putem, sve je proteklo bez problema i majke i djeca se osjećaju odlično.

On je istakao da je na bijeljinskom ginekološkom i akušerskom odjeljenju Bolnice tokom prošle godine rođeno 1.007 djece, što je veći broj u odnosu na 2019. godinu.

“U kovid sali prošle godine je bilo 14 porođaja, 14 beba je rođeno u toj sali i tim uslovima, veći broj njih prirodnim putem, a što je najznačajnije svi ti porođaji u kovid uslovima su uredno protekli”, rekao je direktor bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi”, zahvalivši medijima što su se zajedno sa zdravstvenim radnicima borili protiv pandemije.

On je izrazio uvjerenje da će ta saradnja biti dobra i u ovoj godini i da će situacija u vezi sa kovidom 19 biti prenošena javnosti kvaltetno i na vrijeme.

“Ponosan sam, ipak, što je ova godina u našoj bolnici, gradu, ali i u Republici Srpskoj, počela na jedan od najljepših načina – rođenjem zdravih beba”, naglasio je Maksimović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.