Maksimović: Bijeljinska bolnica može povećati obuhvat testiranja /VIDEO/

Ne mijenja se stanje pacijenata u bijeljinskoj kovid bolnici. Bijeljina danas ima još osam pozitivnih na virus korona. Uz savremenu PCR laboratoriju i dovoljan broj testova bolnica može povećati obuhvat testiranja, rekao je danas Zlatko Maksimović vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice, govoreći o stanju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Bijeljini je i dalje visok procenat novozaraženih od broja testiranih. Danas je u ovom gradu potvrđeno osam novih slučajeva Kovida 19. Prioritet je naglašava vršilac dužnosti direktora bolnice borba protiv opake bolesti. Napominje da je u proteklom periodu reorganizovan rad Kovid bolnice u kojoj je danas stanje pacijenata kaže slično kao i prethodnih dana.

U bijeljinsku bolnicu danas je stiglo još devet novih respiratora, pa bolnica sada raspolaže sa 29 respiratora. Zadovoljstvo u rukovodstvu izražavaju činjenicom, što su proteklih dana dvije osobe skinute sa respiratora u Kovid bolnici.

Cilj nam je da popravimo stvari koje kaže Maksimović nisu dobro funkcionisale, a biće renovirana kaže i stara zgrada ginekologije.

U rukovodstvu bijeljinske bolnice napravili su presjek stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi po pitanju borbe sa pandemijom virusa korona, mjesec dana nakon što je Zlatko Maksimović preuzeo funkciju vršioca dužnosti direktora Bolnice.

Govoreći o stanju koje je zatekao u Bolnici “Sveti Vračevi”, po preuzimanju dužnosti, te o onome šta je urađeno u proteklih mjesec dana, Maksimović ističe da je Bijeljina tada bila najveće žarište virusa korona u Republici Srpskoj.

U tom periodu podjeća on, angažovano je nekoliko stručnjaka i pokrenuta mikrobiologija. Bijeljinska bolnica kaže Maksimović danas ima modernu PCR laboratotriju, a bolnica raspolaže i sa dovoljnim brojem testova, a PCR rezultati izdaju se u roku od 24 časa.

Podsjeća i da je nedavno održan sastanak rukovodstva bolnice sa svim direktorima domova zdravlja bijeljinske regije i predstavnicima privatnih ustanova koje se bave primarnom zdravstvenom zaštitom, sa kojima su usaglašeni protokoli od aljem radu u borbi protiv virusa korona. Intenzivirana je ističe i saradnja sa UKC-om Srpske.

Govoreći o kadrovima u Bolnici “Sveti Vračevi” Maksimović ističe da rukovođenjem na pojedinim odjeljenjima nije zadovoljan.

Nije dobro ističe vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice ni finansijsko stanje koje je zatekao u ovoj ustanovi.

S obzirom da je borba protiv kovida prioritet spremamo se kaže Mksimović za najgori scenario.

U planu je ističe i digitalizacija mamografa i rengena čime će biti napravljene određene uštede. Procedure za izgradnju nove kovid bolnice su pokrenute, a neke su napominje već i završene.

Njavljuje i da će u nekom narednom periodu biti smanjene gužve i liste čekanja. Bolnica ima dovoljno zaštitne opreme i kiseonika, a biće napravljena i bazna stanica, redovna je ističe  i dezinfekcija bolničkog prostora. Pohvalio je zdravstvene radnike zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koji daju sve od sebe brinući o pacijentima u Kovid bolnici. Apeluje na građane na poštovanje epidemioloških mjera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *