Makron i Petrović: Puna podrška Francuske za napore mladih lidera

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas, u okviru Pariskog foruma mira, u Jelisejkoj palati sa predsjednikom Francuske Republike Emanuelom Makronom razgovarao o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj, odnosno, Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom predsjednik Makron je dao punu podršku generaciji mladih političara u njihovim naporima za rješavanje gorućih problema poput korupcije i kriminala, ali i izgradnji društava okrenutih saradnji, evropskim integracijama i napretku.

Gradonačelnik Petrović je predsjedniku Makronu izrazio uvjerenje da evropski put Republike Srpske / BiH ne smije biti upitan i da je transparentnost svih društvenih procesa, kao jedna od najvažnijih evropskih vrijednosti, ključna za uspjeh na tom putu.

Ovom prilikom dogovrena je saradnja sa francuskim gradovima, odnosno, direktna podrška iz francuskih fondova za tehnološke inovacije i projekte u oblasti ekologije.

– Ovo je veliki dan za Bijeljinu, jer je predstavljena na forumu na kojem se razmatraju strategije važne za budućnost cijelog svijeta. Sa najvišeg nivoa francuske politike dobili smo podršku za naše razvojne i društvene ciljeve i vjerujemo da je ovo važna prekretnica za naš Grad – poručio je iz Pariza gradonačelnik Petrović.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

One thought on “Makron i Petrović: Puna podrška Francuske za napore mladih lidera

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.